På restaurant i Sault


Øvrige ferie fortællinger


Uddrag af dagbogen med ferieminder og fotos fra forskellige år som turist i Europa, primært med Frankrig som destination.


Fortællingerne kommer ikke i kronologisk orden.

På restaurant i Sault


Onsdag, den 14.09.2011, Bedoin

Vi har brugt dagen til en udflugt til Sault, som ligger et stykke oppe ad bjerget, på sydsiden, 40 km. fra Bedoin. Vi var der også i 2005, hvor vi spiste frokost på en udendørs restaurant ved Boule-banen, og husker det som et hyggeligt sted med en god udsigt over bjerget set sydfra.

Da vi denne gang kom til byen, viste det sig, at der var markedsdag, men da klokken var over 12, var de selvfølgelig i gang med at lukke ned. Det gjorde nu ikke noget, for markeder bliver man kun fattigere af. Meningen var også, at vi skulle på en vandretur langs lavendel-markerne, men inden vi havde set os om, sad vi på en restaurant midt på Place de Marché, hvor vi havde udset os et ledigt bord i skyggen. Jeg synes godt nok de andre gæster så lidt fine ud, og det viste sig også at vi var landet på byens fineste spisested, nemlig Hotel le Louvre. Og jeg gemte straks min gamle forslidte cowboytaske ned under stolen.

(Dette restaurant-besøg har jeg optaget med lyd på min Iphone).

Ham, der sad ved bordet til venstre for Kirsten, var fuldstændig tavs under måltidet, og han åbnede først for tale-gaverne, da han opdagede at de havde fået vores regning, og at vi omvendt havde fået deres regning.

Den regning vi havde fået lød på 2 menuer uden drikkevarer, nemlig 38 euro, og det passede mig vældig fint set ud fra en økonomisk betragtning, men selvfølgelig ikke ud fra en moralsk.

Men OK, misèren gav anledning til høje grin og en del smilen, og alt blev ordnet retskaffent.

Min indre djævel havde ellers grinet højt, hvis vi havde været færdige førend dem, og dermed havde forladt etablissementet 12 – 14 euro billigere end budgetteret. Og hvis de så ikke havde været så vågne, at de ikke havde set fejlen på regningen, ville alt være gået op i en højere bedrageri-enhed..

Men folk, der drikker vand til gode måltider er desværre altid vågne.