"Sig JA til Euro, men NEJ til Cent !"


Øvrige ferie fortællinger


Uddrag af dagbogen med ferieminder og fotos fra forskellige år som turist i Europa, primært med Frankrig som destination.


Fortællingerne kommer ikke i kronologisk orden.

”Sig JA til euro, men NEJ til cent”


Tanker efter et besøg i et fransk supermarked i 2005


Kasse-udgangen er et kapitel for sig. Der er sådan set mange kasser, jeg tror vi sommetider har talt flere end 50, men problemet her er, at de er inddelt i forskellige funktioner, så man kan ikke bare lige drøne hen til den første den bedste kasse.

Der er kasser til checks, der er kasser til betalingskort, der er kasser til 10 varer, der er kasser til flere varer, der er kasser til færre varer, der er kasser til mødre med småbørn, der er kasser til mødre uden småbørn …..!!

Og finder man så endelig en egnet kasse, og møjsommeligt får varerne gelejdet igennem transportbåndet og skal til at betale, kan man  være sikker på at beløbet altid ender med et eller andet underligt antal cents, og at kassedamen så spørger én om man har det antal cents, således at hun ikke skal sidde og fedte med de mange små cents i retur-betalingen. Og det er helt uoverskueligt, i portemonnæen, at fremfinde de små brune mønter, som gemmer sig imellem de lidt større messingfarvede mønter, som igen er skjult bag de mere gedigne 1 og 2 euro-mønter. De har 1, 2, 5, 10, 20 og 50-cent mønter, og pokker stå i alle de tidskrævende tingester.

Hvis jeg skal stemme JA til euro’en, bliver det under følgende slogan: ”Stem JA til euro, men NEJ til cent”.